Villa Fahala

De gastvrouw Nicole

Dit is niet wie ik ben maar wel het verhaal waar mensen (bijna altijd) naar vragen:
Mijn traject in vogelvlucht:
als ondernemer in Nederland wilde ik graag een nieuw bestaan opbouwen in Zuid-Europa. Ik had een paar yoga-vakanties met veel plezier beleefd en een aantal mensen ontmoet die me hebben geïnspireerd. Ook al was ik alleenstaand, dit weerhield me niet mijn droom te verwezenlijken.

In april 2017 kreeg ik het idee wat ik wilde.
Om mijn winkel in damesmode te kunnen verhuren moest deze worden verbouwd. Gelukkig had ik 2 goede vriendinnen (zussen) die mijn zaak graag wilde voortzetten, zodat ik deze na 18 jaar liefdevol kon overdragen. Mijn kapsalon moest worden omgebouwd tot appartement, zodat ik een stekje voor mezelf zou hebben voor de 25% die ik in Nederland wilde blijven doorbrengen.
Mijn woonhuis, waar ik met mijn kinderen 12 jaar had gewoond, kon ik gelukkig goed verhuren. Maar daarvoor moest ik nog wel de badkamer verbouwen, wat ik al 12 jaar uitstelde….
In juni ben ik Zuid-Europa ingetrokken om het land te gaan zoeken waar ik wilde gaan wonen….

Mijn eerste voorkeur ging uit naar Zuid-Italië, het land van de design meubelen, mooie ijdele mensen en de madre-cultuur: de vrouw, die mámá, wordt er met respect behandeld, wat je niet kan zeggen van alle landen rond de middellandse zee. En als vrouw alleen moest ik het wel kunnen redden.
Toch bleek het seizoen daar te kort te zijn. Daarbij een (politiek) lastig land voor een buitenlander om een bedrijf op te zetten. Vervolgens heb ik met een vriendin Gran Canaria bezocht. Daar zag ik een gebrek aan cultuur en net zoals Zuid-Italië zag ik dat de jeugd daar wegtrok vanwege een gebrek aan arbeid. En ik waardeer nieuwe jonge invloeden. Toen ben ik Andalusië gaan bezoeken en ik had direct zoiets van: JA! Hier heb ik alles wat ik graag zie! Met behulp van een makelaar heb ik in oktober het juiste huis gevonden en trok ik in december met een volle vrachtwagen en een blauwe maandag aan avondcursus Spaans die kant op!
Het meest lastige bleek om mijn 2 geweldige zonen achter te moeten laten. In mijn ogen waren ze in staat om (deels) op eigen benen te staan. Dit heb ik achteraf toch te licht ingeschat….Maar gelukkig is alles goed gekomen. Zowel volwassenen, als kinderen leren met vallen en opstaan.

Zo ben ik dus in Andalusië beland en had ‘de villa’ natuurlijk niet de uitstraling die ik wilde, en het viel niet mee om met Spaanse bouwvakkers te communiceren. Als ik ze al gevonden kreeg! Met horten en stoten is het uiteindelijk toch geworden wat ik had gehoopt, misschien zelfs mooier! Tijd en geld heb ik onderschat maar dit is niet nieuw voor mij. De kracht heeft toch gezeten in de juiste mensen om me heen te kunnen verzamelen. Een eigenschap waar ik in mijn leven geen gebrek aan heb gehad.

Mijn wens was om een warm nest te kunnen bieden voor vrienden, voor mezelf en zelfs voor de mensen die ik niet ken.
Ik wilde een plek creëren waar men zich mentaal kon verrijken in combinatie met de geneugten des levens. Een motto waar ik zelf, als Brabantse vrouw voor sta.
Een van mijn doelstellingen was om met coaches/trainers samen te gaan werken die met hun eigen gasten naar de villa zouden komen. 
Tussendoor wilde ik de villa aanbieden als Bed en Breakfast.
Tijdens de schoolvakantieweken zou Villa Fahala uitsluitend op weekbasis te huur zijn als vakantiehuis zodat ik tijd kon inhalen met familie en vrienden in Nederland.
Mijn persoonlijke doelstelling op termijn was mezelf te gaan specialiseren in de mens-relatie-problematiek. Wat maakt ons kwetsbaar in de vorm van relaties die we creëren?
In alles streef ik naar een win-win-situatie.
Ik hoopte zowel mijn klanten, collega’s, mijn vrienden en mezelf iets bijzonders aan te kunnen reiken.

Nu precies 4,5 jaar later, een corona-crisis verder, kan ik met veel genoegen terugkijken op mijn eerste jaren. Vooral omdat de mond-op-mond-reclame en Facebook dusdanig goed hebben gewerkt dat ik zonder platvormen als Booking.com en Airbnb heb kunnen werken. Dat mijn eigen netwerk toereikend is geweest, is iets waar ik erg trots op ben!

Nu, aanvang 2022, heb ik besloten mijn doelstelling aan te scherpen. Mede doordat ik het als vermoeiend heb ervaren om een b&b te runnen omdat het toch versnippert werkt. Eigenlijk is er dan altijd wel iemand om je heen. Er zijn geen weekenden, je staat altijd ‘aan’. Daarnaast vind ik de tevredenheid van mensen die een retraite volgen, meer voldoening brengen dan mensen die een paar dagen samen komen ontspannen.
Mijn keuze is daarom gevallen om me volledig op retraites te gaan richten. Ik geloof in het concept en hierdoor kan ik meer vrije tijd tussendoor voor mezelf inplannen.
Het jaar 2022 gaat een overgangsjaar worden omdat er al b&b-boekingen en bruiloften geboekt stonden. En heb ik de gelegenheid om mijn eerste eigen 4 retraites te gaan opstarten. Per 2023 wil ik jaarlijks 8 eigen retraites onder de naam Villa Wahalla, Healing & Holidays plaats laten vinden, in combinatie met 8 andere retraites, die in eigen beheer door zelfstandige coaches bij Villa Fahala worden georganiseerd. Dit concept blijft eigenlijk hetzelfde. Net zoals de schoolvakantieweken die ook nog beschikbaar blijven voor de altijd leuke groepen die de afgelopen jaren hun vakantie bij Villa Fahala hebben doorgebracht!

Ik ben benieuwd! 🙏🥰🤗

“Een geweldige, bijzondere plek om helemaal tot rust te komen! Nicole is een super lieve gastvrouw.
Ook voor groepen is het ideaal.
Zeker een aanrader!”

MIEKE GRUIJTERS

 

Maak kennis met…

Lana & Tommie

Lana & Tommie zijn 2 chihuahua’s, ze stelen ieders hart. Zelfs als mensen niet van honden houden! Het zijn 2 heerlijke gezellige hondjes die het gemis van je eigen dier doet vergeten.